En katastrof för demokratin utropas det nu när enbart 43 % av de ca 1,2 miljoner röstberättigade utnyttjade sin möjlighet att påverka valet i Västra Götaland.
Förra gången röstade ca 81 %. Resultatet blev att inget block fick majoritet, och att Sverigedemokraterna nu är vågmästare.
Vad kan man då dra för slutsatser av detta, och är det verkligen en sådan katastrof att så få röstar?
Då och då diskuteras det att ha skilda valdagar för kommun och landsting för att lyfta frågorna där, i förhållande till vad som diskuteras på riksnivå.
Men om nu så få väljer att gå och rösta, kan man då dra slutsatsen att landstingsfrågorna inte är viktiga för de som bor i Västra Götaland?
Eller uppfattar väljarna att partiernas åsikter på det hela taget ligger så nära varandra att det inte spelar någon avgörande roll för dig som individ om du röstar eller inte?
För om man tänker tillbaka på det senaste riksdagsvalet, var gick de avgörande skiljelinjerna mellan partierna? Mer pengar till pensionärer, bort med resturangmomsen..
Inför valet 2014 vill alla ha kvar Rut och Rot. Partierna tenderar att stå på varandra i mitten. Hur många kommer då att gå till vallokalen?
Anna-Lena Laurén ” Medan kriget pågår finns ingen försoning”.
Anna-Lena Lauréns bok är en samling av hennes krönikor som tidigare publicerats. De bildar ett dokument över livet i Ryssland och Ukraina un...

-
Beläst, berest, belevrad var något en gentleman skulle vara skrev Klas Östergren en gång i tiden. Och det har jag försökt att följa. Jag gil...
-
Pandemin har nu pågått i mer än ett halvår. Hur kommer den att på sikt påverka oss, och vad kommer vi ihåg av tidigare pandemier? Spansk...
-
Badsäsongen har börjat tidigt i år och tyvärr har redan har flera drunkningar rapporterats. För några år sedan inträffade en allvarlig badol...